П`ятниця, 19.04.2024, 12:50
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » 2014 » Квітень » 11 » Мрії здійснюються… Або деякі поради садівникам-початківцям у вирощуванні саду
19:30
Мрії здійснюються… Або деякі поради садівникам-початківцям у вирощуванні саду

  Головною частиною будь-якого саду є дерева. А ось    яким буде цей сад, залежить від Вас. Процес садіння дерев несклад­ний, але вимагає акуратності й точності, бо саме від якості цієї роботи залежить рівень приживлювання, швидкість росту, час вступу дерева в плодоношення. Правильний вибір рослини для вашого ділянки - це вже 50 відсотків  успіху вирощування. Крім особистих уподобань необхідно враховувати ґрунтові умови, освітленість, режим зволоження вашої ділянки, які найкраще підійдуть для вибраного вами дерева.

Посадка яблуні

Посадку саджанців яблуні краще проводити ранньою весною . Чим раніше навесні посаджено дерево , тим краще саджанці яблуні приживаються і розвиваються в подальшому . Посаджене в цей час деревце необхідно постійно і регулярно поливати . Недолік вологи може привести до уповільнення зростання саджанця і збільшує ймовірність ураження її різними захворюваннями. Схема посадки саджанців яблуні така: слаборослі сорту - 4×6 м, середньорослі - 4×4, карликові - 2,5×3.

Посадка груші

Грушу садять на рівну, суху і освітлену ділянку. Ґрунт  для груші повинен бути багатий на поживні речовини та  пухкий. Груша не любить надлишок вологи в нижніх шарах ґрунту, зате у верхніх -переносить навіть краще інших рослин. Схема посадки груші: сильнорослі сорти з об'ємною кроною - на відстані 3-4 м, сучасні сорти на слаборослих підщепах - 2-3 м.

Вишні  люблять сонячне світло, що значно прискорює дозрівання плодів, також вишні мають невисоку зимостійкість, тому їх бажано висаджувати в захищених від вітру місцях. Вишні не переносять пересадження з місця на місце, тому дерево потрібно висаджувати на постійне місце. При посадці необхідно залишати між рослинами відстань у  2-3 м.


Сливу та абрикос можна заглиблювати на 10—15 см і нижче кореневої шийки; це сприятиме кращому вкорі­ненню та усуненню можливого відчахування при недос­татній сумісності прищепи з підщепою.


Корисна порада: Не заглубляйте саджанці, так як їх зростання сповільниться, з часом з'являться різні захворювання, а цвітіння і плодоношення буде слабким. Приступати до посадки саджанців плодових дерев необхідно тільки тоді, як ґрунт не буде прилипати до лопати.

         І на останок для тих хто має бажання та можливість виростити сад - не зволікайте, адже при правильному догляді кожне дерево обов’язково “віддячить” Вам хорошими плодами.  

 

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 524 | Додав: МАРЯНА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0