Четвер, 25.04.2024, 16:24
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » 2016 » Лютий » 4 » «Карпати – насолоджуйся»
19:09
«Карпати – насолоджуйся»

 

Ось під таким брендом ТОВ «Джерела Карпат» (колишній завод продтоварів) має на меті реалізовувати власну сільськогосподарську продукцію. Підприємство планує розгорнути діяльність з переробки березового соку від 100 тонн і більше. В перспективі - встановлення лінії по консервуванню продукції (яблука, чорниця, ожина, малина), лінії маринування та виробництва безалкогольних напоїв. З вересня місяця 2015 року на підприємстві проводяться ремонтні роботи — про це розповів генеральний директор підприємства Ярослав Фуглевич на нараді при голові райдержадміністрації В. Олефіра. На нараді також були присутні перший заступник голови державної адміністрації М. Ладомиряк, заступник голови РДА М. Чомоляк, генеральний директор ТОВ «Джерела Карпат» Я.Фуглевич, заступник директора ДП «Перечинське лісове господарство» Я.Кополовець, начальник відділу агропромислового розвитку В.Березнянської РДА В. Коман, голова особистого селянського господарства Ю. Мацо, фермери району В. Повханич, В. Симочко, начальник управління економічного розвитку і торгівлі П. Доброцький, начальник відділу агропромислового розвитку Й. Цвік, головний спеціаліст відділу агропромислового розвитку Л. Куртанич, адміністратор Центру адміністративних послуг при Перечинській РДА І.Мацо.

Я. Кополовець  розповів присутнім, що потенційно район може забезпечити 35-40 тонн березового соку. На наступний рік ліміти на заготівлю другорядних лісових ресурсів буде збільшено.

Ліміти по ожині, суниці, малині збільшено до 40 тонн.

М. Ладомиряк зазначила,  що у зв’язку з тим, що район не може в повному обсязі забезпечити потреби підприємства в заготівлі березового соку, то до співпраці пропонується залучити В.Березнянський район. Науковцями УжНУ розробляється документація для отримання лімітів на заготівлю дикоростучих ягід: ожини, суниці, малини по сільських радах району.

Ю. Мацо інфомував, що в стадії завершення збір документів для реєстрації підприємства, на базі колишнього КСГП «Порошківське» в селі Порошково, яке буде буде працювати в галузі фармацевтики та косметології. Для цього будуть вирощувати лікарські трави, яфини. Інвесторами виступають представники Польші, частково Китаю.

            Цікавим є досвід роботи місцевого фермера В. Повханича, який займається вирощуванням рослинницької продукції на 10 га під озиму пшеницю, 1 га часнику. Фермер має матеріально-технічну базу: складські приміщення, трактор, часникосаджалку. Цього року передбачає посіяти і огірки.

            П. Доброцький доповів, що раніше в районі проводилася заготівля та переробка чорниці, яблук, грибів на колишньому заводі продтоварів та райкоопзаготпромі. Заготівельна спроможність у той час складала до 200-300 тонн чорниці, ожини, біля 400-500 тонн яблук.

            Голова РДА В. Олефір, підвів підсумки, наголосивши, що питання організації переробки продукції є вкрай важливим для населення району. Управлінню економічного розвитку і торгівлі  (Доброцький П.П.) спільно з відділом агропромислового розвитку райдержадміністрації (Цвік Й.І.) дано доручення вивчити питання обсягів заготівлі в районі молока, овочів та ін. Продукції., а Центру надання адміністративних послуг спільно з Перечинським держлісгоспом на протязі місяця розробити інформаційну, технологічну карту та доопрацювати документи для отримання лісового квитка.

 

Переглядів: 767 | Додав: МАРЯНА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0