П`ятниця, 29.03.2024, 04:51
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » Архів матеріалів
Відповідно до ст.48,49 Водного Кодексу України, Постанови Кабінету Міністрів України від 13 березня 2002р. №321 “Про затвердження Порядку погодження та видачі дозволів на спеціальне водокористування та внесення змін до Постанови Кабінету Міністрів України від 10 серпня 1992р. №459” відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації надає деякі роз’яснення стосовно дозволу на спецводокористування для власників водних об’єктів.
Спеціальне водокористування.
Спеціальне водокористування - це забір води з водних об'єктів із застосуванням споруд або технічних пристроїв, використання води та скидання забруднюючих речовин у водні об'єкти, включаючи забір води та скидання забруднюючих речовин із зворотними водами із застосуванням каналів.
Спеціальне водокористування здійснюється юридичними і фізичними особами насамперед для задоволення питних потреб населення, а також для господарсько-побутових, лікувальних,оздоровчих, сільськогосподарських, промислових, транспортних,енер ... Читати далі »
Переглядів: 439 | Додав: МАРЯНА | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

У четвер 22 серпня 2013 року у гірському науковому підрозділі Закарпатської державної сільськогосподарської дослідної станції с.Нижні Ворота Воловецького району відбулася виїзна нарада з питань забезпечення продовольчих потреб області шляхом виведення та впровадження нових сортів картоплі. На нараді були присутні представники обласної державної адміністрації, департаменту агропромислового розвитку, представники науки, обласних аграрних структур, начальники управлінь та відділів агропромислового розвитку райдержадміністрацій, керівники сільськогосподарських підприємств та фермери.
Основними питаннями виїзної наради були стан розвитку аграрного сектору та перспективи розвитку картоплярства наукове забезпечення розвитку картоплярства на Закарпатті. Нові та перспективні сорти картоплі власної селекції гірського наукового підрозділу, технологія вирощування та місце картоплі в сівозміні. Садіння, догляд, захист від шкідників, збирання та зберігання картоплі.
Проводився огляд по ... Читати далі »
Переглядів: 677 | Додав: МАРЯНА | Дата: 29.08.2013 | Коментарі (0)

У вівторок 20 серпня 2013 року в залі засідань райдержадміністрації відбулася нарада з власниками водних об’єктів, розташованих на території району та керівниками фермерських господарств району.Нараду проводив заступник голови державної адміністрації І.М.Погоріляк. На нараді були присутні начальник відділу агропромислового розвитку РДА Цвік Й.І., заступник начальника відділу Держземагенства у Перечинському районі Закарпатської області - Грицик М.В.,начальник відділу водних ресурсів Ужгородського міжрайонного управління водного господарства - Сливка В.І., Шако В.І. – начальник сектору надзвичайних ситуації райдержадміністрації, власники водних об’єктів та керівники фермерських господарств району.
На нараді розглядали питання розвитку рибних господарств,створення належних умов для спортивного рибальства, будівництва бесідок та будиночків на прилеглих територіях, виготовлення та розповсюдження рекламних буклетів для відпочиваючих.
Власники водних об"єків та керівники фермерс ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 469 | Додав: МАРЯНА | Дата: 23.08.2013 | Коментарі (0)

Постановою Кабінету Міністрів України від 2.03.2012 р. № 246 (із внесеними змінами ) “Про затвердження Порядку використання сум податку на додану вартість, сплачених переробними підприємствами до спеціального фонду державного бюджету ” проводиться:
- виплата спеціальної бюджетної дотації фізичним особам за
утримання та збереження молодняку ВРХ віком від 3 до 15 місяців.
Дотація виплачується за утримання молодняку, який на момент подання фізичними особами вперше відповідних документів досяг певного віку, у розмірі:

250 гривень за голову - за молодняк віком від 3 до 6 місяців;

500 гривень за голову - за молодняк віком від 6 до 9 місяців;

750 гривень за голову - за молодняк віком від 9 до 12 місяців;

1000 гривень за голову – за молодняк віком від 12 до 15 місяців.

У подальшому бюджетна дотація за молодняк виплачується фізичним особам за його збереження у розмірі 250 гривень за кожні наступні три місяці й ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 352 | Додав: МАРЯНА | Дата: 22.08.2013 | Коментарі (0)

У п"ятницю 9 серпня, під керівництвом голови Перечинської РДА Грицик П.В. відбулася нарада-семінар з питань ефективного використання земель.На нараді були присутні голови сільсіких рад,землевпорядники.
На нараду були запрошені:
Юрик Олександр Мих.-нач. відділу рослинництва
Токар В.С.-перший заступник Управління Держзем агенства
Завадяк Ліонелла мих.-заст.нач. держ.с/г Інспекції
Попадюк мирослав В.-нач відділу з ефективного використання земель
Бута Вас Мих.-нач.Управління Технагляду.
Переглядів: 422 | Додав: МАРЯНА | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

ТОВ “Паннон Карпатський” м.Мукачево надає можливість взяти на відгодівлю кролів породи карпатський паннон (білий) вагою 1 кг. (з клітками) на відгодівлю до 3 кг. з подальшим їхнім викупом. Відгодівлю кролів підприємство забезпечує спеціальним гранульованим кормом. Бажаючих звертатися за адресою: 89600, м.Мукачево, вул.І.Зріні, 676. еmail: ihfo@pannon.com.ua, www.pannon.com.ua. тел./факс 03131-3-10-90, 3-42-30, моб.тел.:0997293340 Директор – Немйо Олександр Олександрович. Відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації
Переглядів: 418 | Додав: МАРЯНА | Дата: 15.08.2013 | Коментарі (0)

В Україні у розпалі жнива. Так, аграрії вже зібрали майже 24 мільйона тонн зернових. Найбільше намолочено пшениці – 17,2 мільйона тонн, і 5,6 мільйона тонн ячменю. Окрім цього, очікується рекордний урожай кукурудзи на рівні понад 25 мільйонів тонн. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Урожай цього року формувався в погодних умовах, що значно відрізнялися від попередніх років. Це і перезимівля, і скорочені терміни посівної. Проте польові роботи організовані на високому рівні. На сьогодні сільгоспвиробники випереджають темпи минулого року за збиранням зернових. Загалом вже зібрано майже 24 мільйона тонн зерна, з них – 17,2 мільйона тонн пшениці, 5,6 мільйона тонн ячменю та 341 тисяча тонн жита», − повідомив Міністр.

Микола Присяжнюк також зазначив, що в Україні поступово збільшуються площі посівів і врожайність пшениці. Так, у поточному році вона зросла на понад 30%.

«Потенц ... Читати далі »
Переглядів: 382 | Додав: МАРЯНА | Дата: 23.07.2013 | Коментарі (0)

В Україні від початку року поголів’я ВРХ зросло на 3,3%. При цьому збереглася позитивна динаміка у виробництві молока. Тому держава й надалі продовжуватиме програми підтримки галузі, які сприяють її розвитку. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Галузь тваринництва залишається у пріоритеті державної політики. Так, започатковані програми її підтримки допомогли відродити галузь. Проте, ми розуміємо, що не можна зупинятися на досягнутому. Тому ми працюватимемо як над удосконаленням існуючих програм підтримки для одноосібників, так і, відповідно до Програми активізації економіки, стимулюватимемо будівництво та реконструкцію великих тваринницьких комплексів», − наголосив Міністр.

Очільник відомства додав, що такий підхід допоміг збільшити поголів’я ВРХ. Так, від початку року в усіх категоріях господарств чисельність поголів’я зросла на 3,3%.

За словами Міністра, позитивним є і те, що поголів’я збільшилося в гос ... Читати далі »
Переглядів: 421 | Додав: МАРЯНА | Дата: 23.07.2013 | Коментарі (0)

Відділ є структурним підрозділом райдержадміністрації, підзвітним та підконтрольним голові районної державної адміністрації, головному управлінню агропромислового розвитку Закарпатської обласної державної адміністрації.
Основними завданнями відділу є:
забезпечення реалізації державної політики, розроблення та виконання регіональних інноваційно-інвестиційних та інших програм і прогнозів розвитку галузей агропромислового виробництва;
участь у формуванні та реалізації соціальної політики на селі, сталого розвитку регіонального агропромислового ринку і сільських територій регіону;
організація роботи з питань землеробства, племінної справи, кадрового забезпечення, охорони праці та техніки безпеки;
участь у формуванні та забезпеченні реалізації державної політики, спрямованої на розвиток агропромислового комплексу та гарантування продовольчої безпеки.
В районі діяльність проводять біля 9200 особистих селянських господарств, 1 ТзОВ та 6 фермерських го ... Читати далі »
Переглядів: 617 | Додав: МАРЯНА | Дата: 12.07.2013 | Коментарі (0)

Ціни на соціальні сорти хліба будуть стабільними. На це погодилися його виробники. Своєю чергою, Мінагрополітики спільно з Аграрним фондом продовжить постачати необхідну кількість борошна для випікання хліба, що користується найбільшим попитом. Такі кроки передбачені в Меморандумі, який сьогодні підписали регіональні органи виконавчої влади, виробники хліба та хлібобулочних виробів і заклади мережевої торгівлі. Про це повідомив Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк.

«Підписаний сьогодні Меморандум – це нотифікація порозуміння між учасниками ринку та владою. Ми засвідчили, що у нас є все для того, аби забезпечити сортами хліба найширшого вжитку усі верстви населення. На сьогодні для цього в державі є все – зерно, борошно, хлібопекарські підприємства, злагоджена торгівля», − зазначив Іван Бісюк.

За словами Першого заступника Міністра, підписавши цей документ, Мінагрополітики ще раз засвідчило, що забезпечить формування державног ... Читати далі »
Переглядів: 397 | Додав: МАРЯНА | Дата: 02.07.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 »
Форма входу

Пошук
Календар
«  Березень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0