Збирати власний врожай - це завжди приємно. Овочі, фрукти вирощені власноруч на власних земельних ділянках, за сільськими давніми традиціями, робота дуже клопітна, але про те дуже економна у заощадженні коштів та корисна справа. Вживаючи екологічно чисті продукти вирощені своїми руками ми шануємо своє здоров’я, своїх близьких, здоров’я своєї сім`ї. Важливо не лише вчасно зібрати врожай, а й створити належні умови для його зберігання. В попередній статті ми вже розповідали про найбільш розповсюджений, цінний та необхідний харчовий продукт. В нашому районі картопля є одним із основних продуктів харчування. Тривале вирощування в господарстві одного ж того сорту картоплі призводить до зниження його продуктивності, зараження хворобами і шкідниками.
Минулого року завдяки співпраці спеціалістів відділу агропромислового розвитку РДА з спеціалістами-селекціонерами сільськогосподарської дослідної станції (с.Нижні Ворота), у села району було завезено та реалізовано за доступними цінами біля 5 т різних сортів картоплі (“Ужгородська”, “Мукачівська”, “Свалявська”). Незважаючи на цьогорічні спекотні погодні умови очікується гарний врожай.
Картопля – продукт, який вирощуватимуть напевно не одне покоління людей. Набуваючи досвіду у цій не легкій справі ми прагнемо полегшити собі роботу, і сьогодні майже вся посадка, підживлення, підгортання, обробіток від шкідників, збір, проводиться механізовано.
До зустрічі шановні наші читачі.
«Булше вам не пишу нич, біжу ресільовати на кремзлики»
|