П`ятниця, 19.04.2024, 23:03
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » 2013 » Травень » 14 » У наступні два роки держава надасть допомогу майже всім галузям АПК
09:59
У наступні два роки держава надасть допомогу майже всім галузям АПК

Програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки дасть змогу комплексно підійти до вирішення низки питань в агросекторі. Так, документ передбачає комплекс заходів, які будуть спрямовані на вдосконалення лізингових програм, впровадження інноваційних технологій у рослинництві, формування сировинних зон для виробництва дитячого харчування, будівництво та реконструкцію тваринницьких комплексів, збільшення експорту, виробництво біоетанолу та здійснення фінансових і товарних інтервенцій Аграрним фондом. Проте найголовніше − держава стимулюватиме розвиток сільгоспкооперації, а також виробництво продукції в господарствах населення. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Необхідно наголосити, що Президентом і Урядом аграрний сектор визначено як пріоритетний, і Міністерство робитиме все для того, щоб вітчизняний АПК був інвестиційно привабливим та активно працював. Для цього ми наразі починаємо реалізацію Державної програми активізації розвитку економіки на найближчі два роки», − зазначив Міністр. 
За словами Міністра, Програма передбачає реалізацію низки завдань. По-перше, завдяки впровадженню інноваційних технологій у рослинництві, будуть закладені багаторічні насадження на площі 7,6 тисячі га. А також буде побудовано 16 холодильників ємністю 40 тисяч тонн для зберігання плодів та столових сортів винограду.
По-друге, через механізм удосконалення лізингових програм надаватиметься державна підтримка для придбання виробниками близько 4 тисяч одиниць сільгосптехніки. 
«Також у 2013-2014 роках планується реалізувати масштабні загальнонаціональні інвестиційні проекти в тваринництві, зокрема побудувати та реконструювати молочнотоварні ферми, свинокомплекси тощо. Завдяки цьому буде підвищена якість та конкурентоспроможність продуктів переробки вітчизняного виробництва, зокрема, завдяки запровадженню системи НАССР», − повідомив Микола Присяжнюк.
Окрім цього, в Україні буде сформовано понад 80 сировинних зон для розвитку виробництва безпечних та якісних продуктів дитячого харчування, що уможливить імпортозаміщення продуктів дитячого харчування на 8-12%.
Також у межах Програми планують перепрофілювати 22 спиртових заводи на виробництво біоетанолу та відновити роботу 34 підприємств спиртової галузі, додатково завантаживши їхні потужності. 
«Для гарантування продовольчої безпеки та наповнення інтервенційного фонду пшеницею, цукром та вершковим маслом, здійснюватимуться товарні та фінансові інтервенції на організованому аграрному ринку. А будівництво та реконструкція хлібопекарських підприємств забезпечить доступні ціни на соціальні та широковживані сорти хліба», − поінформував Міністр. 
Збільшити ж обсяги експорту сільгосппродукції до 22 мільярдів доларів на рік допоможе розширення торговельних відносин з країнами-партнерами Близького та Середнього Сходу та Азії. 
Проте головним завданням для Міністерства та Уряду залишається підтримка та стимулювання розвитку обслуговуючої, виробничої сільськогосподарської кооперації, а також виробництва товарної продукції в господарствах населення.

За матеріалами http://minagro.gov.ua

Переглядів: 472 | Додав: Administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0