Середа, 17.04.2024, 01:54
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » 2014 » Червень » 17 » Шукаючи компроміс
22:53
Шукаючи компроміс

           В поточному та наступному кварталах державні інспектори сільського господарства перевірятимуть дотримання вимог земельного законодавства при використанні земель сільськогосподарського призначення.

Якщо земля сільськогосподарського призначення заростає бур’янами і не обробляється – недбалих господарів штрафуватимуть, а тих, хто вперто не бажає виправлятися, будуть позбавляти права користування земельними ділянками. При Закарпатському малоземеллі ці законні важелі впливу особливо виправдані. Адже основне призначення земель сільськогосподарського призначення, наданих у постійне користування, оренду чи власність - вирощування сільськогосподарської продукції, - а не розведення бур’янів, борщівника Сосновського та амброзії полинолистої.

У цьому та наступному кварталах  поточного року  Державна інспекція сільського господарства в Закарпатській області планує взятися за тих, хто нехтує заходами по боротьбі  з бур’янами та неефективно використовує землі сільськогосподарського призначення, у тому числі пайові. Інспектуватимуть, як землевласників так і землекористувачів. У процесі перевірок державними інспекторами сільського господарства звертатиметься увага на наявність правовстановлюючих документів на земельні ділянки, особливо щодо пайових земель, без яких неможливо укласти договори оренди та використання земельних ділянок за цільовим призначенням.

У разі виявлення порушень щодо невжиття заходів по боротьбі з бур’янами та не використанні земельних ділянок для сільськогосподарського призначення, порушників буде притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 52 КУпАП з накладенням штрафу:  на громадян від 340 до 1360 гривень, а на посадових осіб та суб’єктів підприємницької діяльності – від 850 до 1700 гривень.

У разі не усунення порушень, виявлених державними інспекторами сільського господарства, Держсільгоспінспекцією в Закарпатській області буде вжито всіх можливих заходів щоб припинити право користування земельними ділянками.

                                                                                              Мирослав Майдич – державний інспектор сільського

господарства в Закарпатській області –

головний спеціаліст відділу

оперативного контролю за дотриманням

земельного законодавства

 

 

 

Переглядів: 427 | Додав: МАРЯНА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0