Субота, 20.04.2024, 07:10
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » 2013 » Червень » 10 » На Перечинщині оголошено війну борщівнику
16:09
На Перечинщині оголошено війну борщівнику
Просто на місці знищення борщівника, на полі Т.Пасіцької сільської ради, заступник голови Перечинської РДА Іван Погоріляк провів оперативну нараду з питання викоренення борщівника Сосновського з сільськогосподарських угідь.
Начальник відділу агропромислового розвитку РДА Йосип Цвік розповів про методи боротьби, які будуть застосовані на Перечинщині, про плани робіт та проблеми, які заважають у втіленні задумів в життя.
Виявляється, що для повної ліквідації борщівника, його потрібно косити два – три рази в році, а потім ще й обробити спеціальним розчином. Тому в нараді брав участь і головний спеціаліст відділу біологічного захисту та роботи з пестицидами – державний інспектор Закарпатської державної фітосанітарної інспекції Іван Стружак, який надав пропозиції щодо застосування спеціальних розчинів для боротьби з шкідливою рослиною.
Сільський голова Михайло Малеш поскаржився, та висказав думку більшості сільських голів, що вони не мають жодного впливу на власників паїв, на яких росте борщівник, а в окремих випадках навіть уже ліс. Вони (сільські голови) повинні витрачати бюджетні кошти для наведення порядку на земельних ділянках, які знаходяться в приватній власності, бо законодавчо це не врегульовано.
Іван Погоріляк, підбиваючи підсумки, зазначив, що завжди важко щось починати, але це потрібна справа. Не все заплановане на 6 червня вдалося зробити, але знищений цього дня борщівник в Т.Поляні, Порошкові та частково в Т.Пасіці, дає надії, що роботу буде доведено до логічного завершення.
— У більшості сільських рад є кошти екологічного фонду та отримані за сільськогосподарські втрати — каже Іван Михайлович, — їх можна використовувати для проведення подібних робіт, і тому ми організуємо наступного тижня нараду з усіма зацікавленими особами, щоб чітко відпрацювати наші дії.
Перечинська РДА

Источник: http://goloskarpat.info/blog/zakarpattya/29001.html#ixzz2VoXnfttm
Переглядів: 465 | Додав: Moderator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Червень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0