П`ятниця, 29.03.2024, 05:21
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » 2014 » Лютий » 21 » “Молочна ріка” або смак та користь з дитинства до старості…
15:01
“Молочна ріка” або смак та користь з дитинства до старості…

Споконвіку молоко вважалося одним із найважливіших продуктів харчування. Молоко та молочні продукти складали основу раціону більшості людей. Недаремно ж не існує для немовляти кращої їжі, кориснішої, безпечнішої, якіснішої, аніж молоко. Воно містить велику кількість кальцію і тому корисно для зміцнення зубів та кісток. Сьогодні ж цей продукт вже досліджений досить ретельно, його хімічний склад та фізичні властивості давно відомі, ефективність доведена. А значна кількість людей просто не може уявити свій добовий раціон без склянки молока.

Велика користь молока і для зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Нещодавно проведені дослідження американських вчених свідчить про те, що прийом навіть однієї склянки молока щодня, зміцнює серцеві функції і на 37% запобігає ризику появи таких явищ, як інфаркт і інсульт. Це пояснюється високим вмістом в молоці калію, необхідного для підтримки еластичності судин. Молоко також має властивість знижувати артеріальний тиск і тому корисно людям, страждаючим гіпертонією.

Здавна вважалося молоко прекрасним засобом для заспокоєння нервової системи та лікування захворювань, пов'язаних з розладами психіки. Для цих цілей молоко широко застосовувалося ще в стародавньому Сході. Його рекомендувалося пити вранці для усунення сонливості, зміцнення психічних здібностей і інтелекту в цілому. Прийняте на ніч молоко сприяє хорошому сну і має заспокійливу дію. Згідно Індійським Вед, молоко є найважливішим напоєм, вживаючи який людина стає більш розумною, починає краще розуміти навколишній світ і набуває правильне бачення добра і зла.

Сучасні лікарі також стверджують, що молоко корисне людям страждаючим безсонням. Для боротьби з нею рекомендовано випивати на ніч одну склянку молока. Хоча спеціальним снодійним дією молоко не має, але, випите на ніч, воно знижує шлункову секрецію і робить загальний заспокійливий вплив.

Молоко дуже сприятливо впливає на слизову оболонку шлунка і є ефективним засобом при печії. Оскільки воно знижує кислотність шлункового соку, а печія, частіше за все, виникає саме з-за підвищеної кислотності шлунка. Мало відомий факт, що молоко є корисним доповненням до ягід і овочів. Воно підвищує вміст кальцію в їжі і сприяє отриманню цінної суміші амінокислот. Полуницю, чорницю і червону смородину рекомендовано вживати з молоком, оскільки це поліпшує засвоюваність цих ягід, і до того ж знижує можливість виникнення алергічної реакції. Молоко також є прекрасним засобом для втамування спраги, оскільки містить велику кількість білків і вуглеводів.

У питанні — збільшення маси тіла або ж її зменшення — виникло багато суперечок. Дієтологи не можуть дійти згоди, але все ж таки більшість стоїть на тому, що молоко допомагає позбутися зайвої ваги. Вчені дослідили і виявили, що склад молока досить різноманітний і багатий на корисні і поживні речовини: 25 жирних кислот, 30 мінеральних солей, 20 амінокислот, 20 вітамінів.

Найбільш цінними в молоці є білки. Вони містять майже всі незамінні амінокислоти. А більшість макро- та мікроелементів  є надзвичайно важливими при відновленні крові, формуванні кісткової тканини.

Лікарі рекомендують молоко при туберкульозі, малокрів'ї, гастриті, отруєннях, хворобах нирок, печінки як дієтичний продукт і такий, що має лікувальні властивості. Молоко є незамінним у харчуванні дітей та робітників з важкими умовами праці.

Користь молока доведена ще задовго до нас. Нам же лишається лише дбати про своє здоров'я, вживаючи цей продукт, а також сири, йогурти, сметану чи кефір.

 

 

Переглядів: 438 | Додав: МАРЯНА | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0