Середа, 24.04.2024, 07:57
Вітаю Вас Гість | RSS



Головна » Архів матеріалів
В Україні у період з 2009-го до 2012 року кількість випадків подвірного забою зменшилася на 8,4%. І наразі менше третини худоби в країні забивають на подвір’ях. А щоб зацікавити одноосібників здавати ВРХ та свиней на організований забій і переробку, а не робити це самостійно, держава виплачує їм спеціальну дотацію. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

«Все більше селян здають худобу для забою на спеціалізовані підприємства. Держава ж, зі свого боку, намагається створити належні умови, щоб сільгоспвиробникам було вигідніше здавати худобу на спеціалізовані підприємства, ніж забивати її вдома. Уряд із цього року запровадив новий напрямок державної підтримки, згідно з яким за проданих на забій і переробку ВРХ та свиней, селянам, фермерам і кооператорам виплачується дотація. Наразі ми нарахували 8,6 мільйона гривень за цією програмою», − зазначив Микола Присяжнюк.

Міністр також роз’яснив, що з 1 січня 2015 року селянам не бу ... Читати далі »
Переглядів: 381 | Додав: МАРЯНА | Дата: 25.06.2013 | Коментарі (0)

12.06.2013р. на засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено постанову, що передбачає вдосконалення механізму розподілу коштів спеціального фонду бюджету, спрямованих на відшкодування вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів, підприємств з виробництва комбікормів. Зокрема, Уряд скоротив перелік документів, які суб’єкти господарювання подають регіональним комісіям, передав право виїжджати на об'єкти конкурсним комісіям у регіонах, а також надав можливість здійснити часткове відшкодування вартості об’єктів, введених у дію у 2013 році. Такі зміни, на переконання урядовців, сприятимуть поліпшенню фінансово-економічного стану сільгоспвиробників та залученню інвестицій.
Уряд на своєму сьогоднішньому засіданні ухвалив постанову, яка передбачає внесення змін до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для часткового відшкодування суб'єктам господарювання вартості будівництва та реконструкції тваринницьких ферм і комплексів та підп ... Читати далі »
Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 462 | Додав: МАРЯНА | Дата: 13.06.2013 | Коментарі (0)

Просто на місці знищення борщівника, на полі Т.Пасіцької сільської ради, заступник голови Перечинської РДА Іван Погоріляк провів оперативну нараду з питання викоренення борщівника Сосновського з сільськогосподарських угідь.
Начальник відділу агропромислового розвитку РДА Йосип Цвік розповів про методи боротьби, які будуть застосовані на Перечинщині, про плани робіт та проблеми, які заважають у втіленні задумів в життя.
Виявляється, що для повної ліквідації борщівника, його потрібно косити два – три рази в році, а потім ще й обробити спеціальним розчином. Тому в нараді брав участь і головний спеціаліст відділу біологічного захисту та роботи з пестицидами – державний інспектор Закарпатської державної фітосанітарної інспекції Іван Стружак, який надав пропозиції щодо застосування спеціальних розчинів для боротьби з шкідливою рослиною.
Сільський голова Михайло Малеш поскаржився, та висказав думку більшості сільських голів, що вони не мають жодного впливу на власників па ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Додав: Moderator | Дата: 10.06.2013 | Коментарі (0)

Посів цукрових буряків уже завершено. Цього року вітчизняні аграрії засіяли 306 тисяч гектарів площ, що на 6% більше від прогнозу. Тож, враховуючи це, а також урожайність, яка з кожним роком зростає, можна розраховувати на достатнє виробництво цукру. Так, за попередніми прогнозами, у 2013/2014 маркетинговому році планується виробити 1,3-1,5 мільйона тонн цукру. Ці обсяги повністю задовольнять потреби українців у цьому продукті. Проте, щоб не допустити його перевиробництва, необхідно наблизитися до оптимальних посівних площ під цукрові буряки. А також можна диверсифікувати виробництво, щоб виготовляти біоетанол.

Минулого тижня в Україні завершилися весняно-польові роботи. Сільгоспвиробники засіяли 306 тисяч га під цукровий буряк, що становить 106% від попереднього прогнозу. З цих площ зберуть урожай, який повністю задовольнить внутрішній попит.

Цьому сприятимуть не тільки значні площі, але й урожайність цукрових буряків, яка постійно зростає. Так, у 2000 році у ... Читати далі »
Переглядів: 414 | Додав: МАРЯНА | Дата: 04.06.2013 | Коментарі (0)

Бур’яни – одвічні вороги землеробства, вони затінюють і пригнічують культурні рослини, забирають у них воду і поживні речовини, сприяють поширенню шкідників і хвороб, ускладнюють обробіток ґрунту, догляд за посівами та збирання врожаю. Крім цього, бур’яни засмічують газони і прибудинкові території в містах і селах, надаючи їм неестетичного вигляду.

Heracleum sphondylium

... Читати далі »

Переглядів: 642 | Додав: Administrator | Дата: 27.05.2013 | Коментарі (0)

В Украине предлагают ввести в систему местных налогов сбор за пользование земельными участками сельскохозяйственного назначения, с целью увеличения доходной части местных бюджетов на 3,5-4,5 млрд грн, передает «Интерфакс-Украина».

Соответствующий законопроект № 2059а «О внесении изменений в Налоговый кодекс Украины (относительно сбора за пользование земельными участками сельскохозяйственного назначения)» 18 мая 2013 года зарегистрировали глава парламентского комитета по вопросам аграрной политики и земельных отношений, депутат от фракции Партии регионов Григорий Калетник и первый вице-спикер парламента, депутат фракции Коммунистической партии Украины Игорь Калетник.

... Читати далі »

Переглядів: 443 | Додав: Administrator | Дата: 27.05.2013 | Коментарі (0)

Якщо буде прийнята поточна редакція законопроекту, від штрафівнайбільше страждатимуть компанії з великим оборотом, а не компанії з великими сумами прихованих податків. Недавно комітет з питань податкової та митної політики Верховної ради підтримав законопроект стосовно трансферного ціноутворення.

Закон наділяє податківців повноваженнями перевіряти факти заниження вартості товарів. Особлива увага буде приділятися перевірці експортних операцій.  Проте аграрний ринок має свої особливості, які закон ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: Administrator | Дата: 27.05.2013 | Коментарі (0)

22 травня об 11.00 у Національному Експоцентрі України за участі вищого керівництва держави відбудеться офіційне відкриття 15 Міжнародної агропромислової виставки АГРО-2013. У відкритті візьме участь Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк. Також на заході будуть присутні члени Уряду, народні депутати України, міністри профільних міністерств десятьох іноземних держав. У межах виставки 22 травня о 13.30 у павільйоні №1 Національного Експоцентру розпочне роботу Міжнародний форум «Світовий зерновий ринок – тенденції, ризики, ініціативи», в якому візьме участь міністр Микола Присяжнюк, а також міністри сільського господарства та їхні заступники з низки країн, зокрема, Чехії, Польщі, Литви та представники Організації ООН з питань продовольства та сільського господарства (ФАО). Під час цього заходу будуть обговорюватися питання глобальної продовольчої безпеки та шляхи упередження ризиків, перспективи співробітництва в зерновій сфері, питання важливості зернового ринку для ... Читати далі »
Переглядів: 443 | Додав: Administrator | Дата: 20.05.2013 | Коментарі (1)

Навряд чи вітчизняний ДСТУ (наразі цей стандарт передано на затвердження в Мінекономрозвитку України) на м'ясо птиці заблокує вихід української курятини на європейські ринки через жорсткіші норми контролю вологи. Тут швидше питання у конкурентоспроможності української курятини, бо в ЄС більш ліберальні до таких показників, як відсоток вологи у м'ясі птиці при її розморожуванні (згідно з Регламентом № 543/200816.06.2008 встановлено, що масова частка вологи, яка виділилася при розморожуванні, не повинна перевищувати 5,1% при заглибному охолодженні).

Питання у тому, що європейські виробники на сьогодні вж ... Читати далі »

Переглядів: 1456 | Додав: Administrator | Дата: 16.05.2013 | Коментарі (0)

шановні краяни, користуйтесь послугами нашого сайту.
Переглядів: 345 | Додав: Moderator | Дата: 15.05.2013 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 8 9 10 11 »
Форма входу

Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Наше опитування
Чи знайшли ви корисну інформацію для себе на нашому сайті
Всього відповідей: 10
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0